Körutazás Alaszkában – Alaszka Gleccserei (Vancouver,Skagway,Anchorage)

Canada, Alaska

Érkezés Kanadába ahol városnézés a macskaköves utcákon Vancouverben. Luxushajóút a Holland America társaság Zandaam fedélzetén a gleccserek és fjordok között, majd körút vonattal és autóbusszal a káprázatos alaszkai nemzeti parkban.

Alapár tartalmazza:

Diamond Princess College Fjord Alaska

Repülőjegyet Budapestről turista osztályon, 5 éjszaka szállást szállodai szobákban a körutazás alatt, transzfereket klimatizált autóbusszal, helyi- és állami adókat, magyar nyelvű idegenvezetést végig a túra során. A hajóút tartalmazza: szállást a hajóút során 7 éjszakára belső kabin kategóriában, teljes ellátást a fedélzeten (5 étkezés naponta), az étteremben víz, tea és kávé fogyasztása, részvételi lehetőséget a hajón szervezett programokon, 24 órás kabin-szervizt, kikötői illetéket.

Alapár nem tartalmazza:
Egyéb italfogyasztás a hajón, részvételt a hajótársaság által szervezett fakultatív programokon, kötelező borravalót 11 USD/fő/nap (előzetesen megadott hitelkártyaszámra automatikusan terhelik), személyes szolgáltatások díját, útlemondási és utasbiztosítást, ESTA engedélyt,Gold Star panoráma felárat a vonaton, valamint a külső kabin felár a hajóúton.

Az utazás hossza: 14 nap  Szállás: szálloda

Program:
1 éjszaka Vancouver, Kanada
7 éjszakás luxushajóút a Holland America társaság Zandaam fedélzetén a gleccserek és fjordok között
4 éjszakás körút vonattal és autóbusszal a káprázatos alaszkai nemzeti parkban
1. nap: Budapest – Vancouver / 1 éj
Elutazás Budapestről átszállással a világ egyik legszebb fekvésű városába, Vancouverbe, Brit Columbia fővárosába. Transzfer a városközpontban lévő szállodába.
2. nap: Vancouver / 7 éjszakás hajóút
Félnapos városnézés: séta a macskaköves utcákon, a 19. századi, gyönyörűen helyre állított épületek között, majd a belváros elegáns üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel szegélyezett utcái következnek és a Triangular Building, melyet a New yorki vasalóház mintájára építettek.
Délután beszállás a hajóra, megkezdik a páratlan természeti szépségeket bemutató utazást a gyönyörű Inside Passage-on. A hajó 17 órakor indul. A fedélzeti ellátás minden étkezést tartalmaz, valamint az esti show műsorokat, előadásokat, filmeket és más szórakozási lehetőségeket.
3. nap: Tengeren – Inside Passage
Ma az egész napot a tengeren töltik! Élvezzék ki a hajó fedélzetén található számos kényelmi szolgáltatást! Pihenjen a társalgóban, vagy a medence mellett, de közben ne feledkezzen el a csodálatos tájban gyönyörködni!
4. nap: Ketchikan, Alaszka
A Revillagigedo-szigeten található Ketchikan, mely a sporthorgászok paradicsomaként ismert.
A hagyományos művészet és kultúra újfent virágkorát éli, a nagyszámú alaszkai bennszülött népességnek köszönhetően. A város ad otthont a legnagyobb totemoszlop gyűjteménynek a világon. Töltse az idejét a kikötőkben vásárlással, kenuzzon egy hagyományos bennszülött kenuval, vagy kiránduljon Jeep-el vidékre! A túra ára nem tartalmazza a fakultatív kirándulásokat. A hajó a kikötőben tartózkodik kb. reggel 7 és délután 15 óra között.
5. nap: Juneau, Alaszka
Ma ellátogatnak Alaszka fővárosába, Juneauba. A város a Tongass esőerdőben helyezkedik el, mely buja terepéről és élénk vadvirágairól ismert. A nap mindenki számára tartogat élményeket: gleccser túra kutyaszánon, tengeri kajakozás, repülős városnézés, és gleccser túra (az ár nem tartalmazza a fakultatív kirándulásokat). A hajó kb. 8:00-kor érkezik Juneauba és kb. 22:30-kor indul tovább.
6. nap: Skagway, Alaszka
Történelmi helyszín következik Skagwayben. A gazdag történelem és gyönyörű természeti környezet páratlan városnézési és kikapcsolódási lehetőséget kínál. A két legnépszerűbb útvonal Klondikeba: innen indult és több tízezer aranyat kereső özönlött keresztül a híres 1898-as Aranyláz alatt. Töltse a napot egy vezetett kirándulással Skagway-ben, vegyen részt egy keskeny nyomtávú vasúti utazáson a híres White Pass útvonalon, vagy kiránduljon a kanadai Yukonba. A túra ára nem tartalmazza a fakultatív kirándulásokat. A hajó Skagwayben tartózkodik kb. reggel 7 és este 21 óra között.
7. nap: Glacier Bay
A mai utazásnak minden percét élvezni fogja! A Glacier Bay Nemzeti Parkban csodálja meg a jégkorszak alkotta természeti képződményeket, amint áthajózik bővizű gleccsereken, hófödte hegyeken és édesvízi folyókon. Megfigyelheti a bálnákat, fókákat, medvéket és sarki lundákat, valamint az úgy nevezett „gleccser ellés” jelenségét, amikor a méretes jégdarabok belecsúsznak a vízbe.
8. nap: Tengeren – Alaszkai – öböl
A mai nap az Alaszka-öböl és a Vilmos herceg-tengerszoros áthajózásával kezdődik. Itt a hajó áthalad a College Fjordon, amely az apály-dagály hatásának kitett jégcsúcsoknak ad otthont, és több tucat kisebb gleccsernek, melyek legtöbbjét a híres keleti-parti egyetemekről nevezték el. Bámulatos látványban lesz része miközben keresztülhaladnak ezen a lenyűgöző területen!
9. nap: Seward – Anchorage, Alaszka / 1 éj
Ma reggel Seward-ban ébred a csoport. A kikötés 07:00-kor kezdődik. 10:30-kor utazás egy kényelmes autóbusszal Anchorageba, mely Alaszka legnagyobb városa. A szállodáig vezető út lélegzetelállító tájakon visz végig. Ma lesz idő arra, hogy kihasználják a város nyújtotta nagyszerű vásárlási lehetőségeket, felfedezzék a múzeumokat, vagy rejtett ösvényeket. Szállás Anchorageban.
10. nap: Anchorage – Denali Nemzeti Park / 2 éj
Ma reggel, egy 1 órás trolley túrán vehetnek részt Anchorageban. Délután indulás autóbusszal Denaliba, ahová várhatóan az esti órákban érkeznek meg. Útközben megcsodálhatják a vadvilágot, jó idő esetén lenyűgöző kilátás nyílik a Mt. McKinleyre. Éjszakázás a Denali park bejáratához közel.
11. nap: Denali Nemzeti Park
Ma kora reggel, indul a buszos kirándulás a Denali Nemzeti Parkba. Ez a 6 órás túra kb. 53 mérföldre vezet be a parkba. Miközben keresztülutazik az érintetlen természeten, a tapasztalt vezető áttekintést nyújt a területről és a vadon élő állatairól. Az út mentén többszöri megállásra kerül sor, ahol felejthetetlen élmény látni a medvéket és a jávorszarvasokat.
12. nap: Denali Nemzeti Park – Anchorage / 1 éj
A mai délelőtt szabad a nézelődésre, déli 12 órakor indul el a csoport Anchorageba vasúton.
Felár ellenében panoráma kabinban utazhat, mely teljes kilátást nyújt a vonatból. Szállás Anchorageban.
13. nap: Anchorage – Budapest
Reggel szabadidő néhány szuvenír vásárlására, majd véget ér az élményekben gazdag körutazás, transzfer a repülőtérre, hazaindulás. Érkezés másnap.

Alapár tartalmazza:
Repülőjegyet Budapestről turista osztályon, 5 éjszaka szállást szállodai szobákban a körutazás alatt, transzfereket klimatizált autóbusszal, helyi- és állami adókat, magyar nyelvű idegenvezetést végig a túra során. A hajóút tartalmazza: szállást a hajóút során 7 éjszakára belső kabin kategóriában, teljes ellátást a fedélzeten (5 étkezés naponta), az étteremben víz, tea és kávé fogyasztása, részvételi lehetőséget a hajón szervezett programokon, 24 órás kabin-szervizt, kikötői illetéket.
Alapár nem tartalmazza:
Egyéb italfogyasztás a hajón, részvételt a hajótársaság által szervezett fakultatív programokon, kötelező borravalót 11 USD/fő/nap (előzetesen megadott hitelkártyaszámra automatikusan terhelik), személyes szolgáltatások díját, útlemondási és utasbiztosítást, ESTA engedélyt, Gold Star panoráma felárat a vonaton, valamint a külső kabin felár a hajóúton.
Kötelező költségek: kötelező borravaló, útlemondási biztosítás, repülőtéri illeték, ESTA engedély, kanadai belépési engedély (ETA).
Helyszíni költségek leírása:
Kötelező borravaló a hajóút alatt kb. 11 USD/fő/nap (előzetesen megadott hitelkártyaszámra automatikusan terhelik).
Egyéb étkezések, borravalók, személyes kiadások.
Előleg: a részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: a részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő

Felszerelés ajánló
Szélsőséges időjárás, 5 -25C fok között. Réteges öltözködés, kapucnis dzseki, kényelmes edzőcipő javasolt.
Magas fokú higiénia, kultúrált tiszta környezet, jó közbiztonság. Árszínvonal Alaszkában magas, máshol európai.
Feszültség 110V, USA szabvány lapdugó.

Egyéb részletek
Repülő, luxushajóút a Holland America társaság Zandaam fedélzetén, körút vonattal és autóbusszal
Szállás: a hajóút során 7 éjszakára belső kabinban, 5 éjszaka szállodai szobákban a körutazás alatt. Külső kabinos illetve a vonaton panorámás elhelyezés felár ellenében igényelgető.
Étkezés: a részvételi díj a szállodákban reggelis a hajóút során teljes ellátást (5 étkezés naponta) tartalmaz.
Vízum: Figyelem! Változás a Kanadába történő beutazás szabályaiban! Kanada 2015. augusztus 1-jén bevezette az elektronikus utazási engedélyt (Electronic Travel Authorisation / Autorisation de voyage électronique, röviden ETA). Az 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet díj ellenében igényelni. A beutazási engedély 2016. március 15-től kötelező és a vízummentes beutazás feltétele, ennek hiányában a Kanadába induló repülőjáratra történő beszállítást a légitársaság meg fogja tagadni. A kanadai hatóság a rendelkezésére álló információk alapján megtagadhatja az engedély kiadását, ha a kérelmezőt korábban például kiutasították Kanadából, vagy elutasították a menekültkérelmét.
Biztosítás:
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése erősen ajánlott!

[raw]

Térkép

Nézet Alaszka-Anchorage

megnyit

[raw]

Ár tartalmazza:

Repülőjegy Budapestről , 5 éjszaka szállást szállodai szobákban a körutazás alatt, transzfereket klimatizált autóbusszal,helyi- és állami adókat, magyar nyelvű idegenvezetést végig a túra során. A hajóút tartalmazza: szállást a hajóút során 7 éjszakára belső kabin kategóriában a Holland America társaság Zandaam fedélzetén

bővebben

Érkezés Kanadába ahol városnézés a macskaköves utcákon Vancouverben. Luxushajóút a Holland America társaság Zandaam fedélzetén a gleccserek és fjordok között, majd körút vonattal és autóbusszal a káprázatos alaszkai nemzeti parkban.