New Yorktól Miami-ig

ÉSZAK AMERIKA

NEW YORKTÓL MIAMI-IG FLY&DRIVE

Indulási időpontok: 2016. április 1. – október 31.
Indulás: New York (szállás Manhattan-ben) Érkezés: Miami
Ellátás: nincs
A program tartalma:
Szállásfoglalás
Autóbérlés
Teljes útvonalterv, javasolt látnivalókkal
Térképek, kedvezményre jogosító kuponokkal
A program elején illetve végén hosszabbítás lehetséges!

RÉSZLETES PROGRAM ÉS ÚTVONAL:

1. nap / New York – érkezés
Érkezés New York-ba, majd transzfer egyénileg a szállodába. Délután/este szabad program a Nagy Alma városában. Sétáljanak a Times Square-en, vacsorázzanak egy városnéző hajón, hogy a vízről is megcsodálhassák azt a nyüzsgő metropoliszt, ami tényleg sohasem alszik.

2. nap / New York
A mai nap a város felfedezéséről szól: másszanak fel az Empire State Building tetejére, keressék fel a STAR WARS kiállítást, vagy tekintsenek be a Metropolitan Múzeum egyik lenyűgöző kiállítására. A programok végén javasoljuk, hogy ne hagyják ki a sétát a Central Parkban.

3. nap / New York – Washington D.C. (távolság: 368 km)
A bérautó felvételét követően utazás az Egyesült Államok fővárosába, Washington D.C.-be. Az útjuk Philadelphián keresztül vezet, mindenképpen nézzenek körbe a „Testvéri szeretet városában”, látogassák meg a Szabadág harangot, és a Függetlenségi Csarnokot is, ahol 1776-ban aláírták az amerikai függetlenség legfontosabb dokumentumát a Függetlenségi Nyilatkozatot. Délután tovább utazás Washington felé.

4. nap / Washington D.C.
A mai napot a város megismerésével töltsék, látogassák meg a legfontosabb nevezetességeket: a Kapitólium épületét, a Legfelsőbb Bíróságot, a Kongresszusi könyvtárat, az F.B.I. épületét, a Washington emlékművet, a Lincoln emlékhelyet, a Fehér Házat és az Arlingtoni temetőt a John F. Kennedy emlékművel. A nap további részében jut elég szabadidejük arra is, hogy feltérképezzenek egy (vagy akár több) a Mall-on található Smithonian Múzeumot, mivel az állami múzeumok mind ingyenesen látogathatók . A kedvenceink az Air and Space Múzeum, illetve az amerikai őslakosság életét bemutató Native American Múzeum.

5. nap / Washington D.C. – Shenandoah Nemzeti Park (távolság: 138 km)
A mai napon kezdik meg csodálatos útjukat Miami felé. A mai napot Virgina állam polgárháborús emlékeinek felfedezésével töltik. Útközben elhaladnak majd Thomas Jefferson Monticello-i szülőháza mellett, mielőtt megérkeznek a Shenandoah Nemzeti Parkban.

6. nap / Shenandoah Nemzeti Park– Blue Ridge Parkway – Roanoke (235 km)
Ezen a napon útjuk a lenyűgöző Blue Ridge Mountains hegyei között vezet, ami kifejezetten elbűvölő látványt nyújt nyáron. Folytassák útjukat a zöldellő Shenandoah völgybe, egészen Roanoke-ig, ami a nap végcélja lesz.

7. nap / Roanoke – Great Smoky Mountains – Cherokee Indian Reservation – Cherokee (400 km)
Ez a nap ismét a hegyekről szól, hiszen még mindig a Blue Ridge Mountain-ben autóznak, egészen addig, ameddig meg nem érkeznek Észak-Karolinába. Délután keressék fel a Smoky Mountains-t, amit, nevéhez hűen, szinte mindig kékes köd borít. Végül autózzanak át a Cherokee indiánok földjén.

8. nap / Cherokee – Charleston (422 km)
Folytassák útjukat tovább, a következő állomás, és egyben a mai nap végcélja, Charleston lesz, a térség legrégibb, illetve Dél-Karolina második legnagyobb városa. A helyet a tipikus déli sárm lengi körül, történelmi emlékekben gazdag városka, ahol számos régi, de jól karbantartott építészeti remekművel találkozhatnak. Vásároljanak a Kings Street-en, fedezzék fel a történelmi Sumter Erődöt, vagy látogassák meg a piacot a Market Street-en.

9. nap / Charleston – Savannah (166 km)
Charlestont elhagyva az állam közepe felé veszik az irányt. Álljanak meg Beaufort városában, és sétálják körbe a történelmi belvárosi részt, kóstolják meg a helyi ételkülönlegességeket és gyönyörködjenek a csodálatos Antebellum stílusú, nagy, ültetvényes házakban. A parton tovább haladva érik el Savannah-t, amit a dél Hollywood-jaként tartanak számon, mivel olyan Oscar díjas filmeknek szolgált helyszínéül, mint a Forrest Gump, az Éjfél a jó és a rossz kertjében, vagy a Szerelmünk lapjai.

10. nap / Savannah – St. Augustine (320 km)
A buja és közel trópusi klímával megáldott Savannah-ból utunk George állam partvidékén visz tovább, ahol még a mai napig erőteljesen érződik a 18. századi telepesek hatása. Útközben Jacksonville-n keresztül vezet az út, míg végül megérkeznek St. Augustine-ba, ami az Államok legrégebbi városa.

11. nap / St. Augustine – Orlando (200 km)
Mielőtt elindulnánk Orlandóba, szenteljenek egy kis időt St. Augustine városának. Itt szállt ugyanis partra 1513-ban Ponce de León is, hogy az örök fiatalság forrását megtalálja. A város bővelkedik korai spanyol emlékekben, sétáljanak a városban egyet, és gyönyörködjenek benne. Késő délután, a déli partok mentén érkezés Orlandoba.

12. nap / Orlando
Ez a nap nem a vezetésről szól. Kapcsolódjanak ki egy kicsit, élvezzék az Orlando nyújtotta kalandokat. Látogassanak el a Walt Disney Worldbe, az Epcot-ba vagy éppen nézzék meg a delfin show a SeaWorld-ben, garantáltan felejthetetlen élményekben lesz részük.

13. nap / Orlando – Sarasota (240 km)
Egy rövid autóút átvezet minket Florida nyugati partjára, a Tampa öbölhöz, ami a régmúltban otthonául szolgált a kalózoknak és hajóiknak. Lenyűgöző természeti csodákkal, tengerparti szakaszokkal találkozhatunk az út során, amit végül Sarasota szépsége emel ki igazán.

14. nap / Sarasota – Venice – Everglades Nemzeti Park – Miami (370 km)
A Tamiami út mentén haladva érjük el a legnagyobb észak-amerikai szubtrópusi vadont, az Everglades Nemzeti Parkot. A park egész területe gyakorlatilag egy összefüggő óriási mocsárvidék, amely számos csodálatos élőlénynek – növénynek és állatnak egyaránt – ad otthont. A parktól keletre Dél-Florida csodálatos, homokos partjai várnak Önökre!

15. nap / Miami
A napot a világhírű Miami Beachen ötltik, ahol végeláthatatlan türkizkék víz, fehér homokos tengerpartok, és élénk éjszaki élet várja z oda utazókat! Bérautójuk segítségével járják be a környéket, hiszen Florida keleti partszakasza számos hírességnek, köztük a Vanderbilt vagy éppen a Trump famíliáknak ad otthont.

16. nap / Miami
Élvezzék az utolsó napjukat Miami Beachen. A bérautó leadását követően hazautazás a menetrend függvényében.

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

2-3 fős szobákban
Standard szállásokkal 2-3*  2016. 04.01-30.            Két fős: 2119 USD        3. fő: 1479 USD
Upgrade szállásokkal 3-4*   2016. 05.01. – 10.31.   Két fős: 2219 USD        3. fő 1559 USD
Az árak 1 főre vonatkoznak, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
AZ ÁRAK TARTALMAZZÁK:

Szállásokat végig a program során a választott kategóriában,
Compact autó bérlését a teljes időszakra, korlátlan kilométerrel, törés-, lopásbiztosítással, helyi adókkal,
Teljes útvonaltervet angol nyelven, javasolt látnivalókkal,
Térképeket, akciós kuponokat
Fizetés lehetséges USD-ban vagy HUF-ban, amennyiben HUF-ban kívánnak fizetni, úgy aktuális napi árfolyamon számítjuk a részvételi díjat.
A szobák 1-4 fő elhelyezésére alkalmasak, amennyiben 4 vagy annál több fő utazna együtt, kérje kedvezőbb ajánlatunkat!